Relationsterapi

 

Eksempler på svære relationer

Mange kæmper med at finde et balanceret forhold til deres forældre efter, at de selv er blevet voksne og måske endda selv er blevet forældre. To forskellige generationer har ofte forskellige forventninger til, hvordan relationen skal være, hvilket kan give mange knaster i forholdet. Måske er der udfordringer i forholdet til et øvrigt familiemedlem eller en ven? Måske har I svært ved at vide, hvor jeres relation er på vej hen, eller måske er det første gang i mange år, at I overhovedet sidder i det samme lokale med et fælles ønske om at genetablere kontakten.

Sådan arbejder vi i relationsterapien

I relationsterapi er alle former for relationer velkomne. Vi kigger på, hvad jeres kerneudfordringer er, hvad der skaber afstanden imellem jer og hvordan I kan finde frem til den trygge kontakt, der på en god måde kan hjælpe jer videre sammen. I relationsterapien er der ingen skurk i rummet ud over det mønster, der opretholder afstanden mellem jer. Jeg er optaget af at give god plads til begge parter, så vi kan få den bedste forståelse for, hvordan I hver især har det, og hvad I savner i relationen.

Den første samtale

Vi starter med en kortlægning af jeres overordnede situation og mønstre, hvor vi sidder alle tre sammen. Ved anden samtale vil jeg invitere jer hver især til en individuel samtale, inden vi samles i en fælles samtale til sidst. Dette gør jeg for, at vi hurtigst muligt kan få en forståelse af jeres kerneproblematikker, og hvad i bringer med ind i relationen, både af relationshistorie og forventninger

Relationsterapi

“If I let myself really understand another person, I might be changed by that understanding. And we all fear change. So as I say, it is not an easy thing to permit oneself to understand an individual”

Carl R. Rogers